Volledig scherm
© Thinkstock

Brabanders doen het een Week Zonder Vlees

VideoEINDHOVEN - Een week lang geen vlees tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, die van 5 tot en met 11 maart wordt gehouden. Een initiatief van foodblogster Isabel Boerdam, die 53 bedrijven en instellingen zover heeft weten te krijgen dat ze meedoen, waaronder een aantal bekende Brabantse namen zoals supermarkteten Jumbo, sterrenrestaurant de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven en de gemeente Tilburg. 

Restaurant de Karpendonkse Hoeve biedt haar gasten deze week naast de reguliere kaart, een speciaal samengesteld vlees- en ook visloos vijfgangenmenu aan. ,,We hebben het zo samengesteld dat je het vlees niet mist'', vertelt eigenaresse Ingrid van Eeghem, die merkt dat er sowieso sprake is van een trend op het gebied van vegetarisch eten. 

,,We merken dat steeds meer gasten vlees laten staan, veel bewuster met eten omgaan. Wij hebben ook best een  groot aantal gasten dat vegetarisch of veganistisch eet, dus wij hebben altijd al drie vegetarische gerechten op de kaart staan. Voor ons is het echt een uitdaging om die gasten het gevoel te geven dat ze lekker en bijzonder hebben gegeten.'' 

Vegetarische gemeentekantine

Tilburgse gemeenteambtenaren krijgen deze week ook extra veel vegetarische gerechten voorgeschoteld in de bedrijfskantine. ,,Onze cateraar heeft meer vegetarische opties dan normaal op het menu gezet'', zegt een gemeentewoordvoerder, die meteen meldt dat de kantine van het stadhuis voor de liefhebbers ook vlees serveert in de Week Zonder Vlees.

Het is de eerste keer dat de Week Zonder Vlees wordt gehouden. Foodblogster Boerdam vraagt hiermee aandacht voor de besparingen op het gebied van milieu die het eten van minder of geen vlees oplevert.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement