Volledig scherm
Martin Ostendorf van de Muifelbrouwerij won met Zuster Agatha in 2015 de titel Brabants Lekkerste Bier. © Jeroen van Eijndhoven / Beeld We

Brabant krijgt er een vijfde lekkerste bier bij: zondagmiddag in Hilvarenbeek

VIDEOHILVARENBEEK - Wie de lekkerste bieren van Brabant wil proeven, heeft zondagmiddag in Hilvarenbeek een unieke kans. De brouwers die in de vier voorgaande jaren met de titel Brabants Lekkerste Bier ervandoor zijn gegaan, bemannen een kraam op bierfestival pROOSt in het hart van Hilvarenbeek. 

Daar ook wordt bekendgemaakt wie nummer 5 in het illuster rijtje wordt. 

Wordt het De Deftige Aap met Kiele Kiele uit Gerwen (Nuenen), DDH Double IPA van Hooglander uit Aarle-Rixtel of Rhodesian van Frontaal uit Breda. Bijzonder: dat laatste bier - een stevige barleywine - was al twee keer eerder genomineerd. 

In 2015 won de Muifelbrouwerij met de quadrupel Zuster Agatha de eerste editie van de wedstrijd die de drie Brabantse dagbladen samen met de Hilvarenbeekse museumbrouwerij De Roos organiseren.

De tripel Bastion, van Wilskracht uit Ravenstein, pakte het jaar daarop de beker. De Madese brouwer Belgica scoorde in 2017 met Wittekop, een witte saison. En vorig jaar was het weer een quadrupel, Black Sabbath van Bliksem uit Breda, die het predikaat Brabants Lekkerste Bier mocht gaan voeren.

Wie volgt? Andy Marcelissen, Brabants kampioen tonpraten, spreekt zondagmiddag om 17 uur het verlossende woord.

Klik hier voor het archief van Brabants Lekkerste Bier

Volledig scherm
Zuster Agatha, Brabants Lekkerste Bier 2015 © Muifelbrouwerij
Volledig scherm
Bastion, Brabants Lekkerste Bier 2016 © Wilskracht
Volledig scherm
Wittekop, Brabants Lekerste Bier 2017 © Belgica
Volledig scherm
Black Sabbath, Brabants Lekkerste Bier 2018 © Bliksem
 1. Fruithandel De Groot doelwit van criminelen na onderschepping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie
  PREMIUM

  Fruithan­del De Groot doelwit van criminelen na onderschep­ping 400 kilo coke, afpersers dreigden met liquidatie

  ARNHEM/HEDEL - Uit wraak voor een onderschepte lading cocaïne zijn eigenaren van de Hedelse groente- en fruithandel De Groot afgeperst. Er is zelfs gedreigd met het liquideren van ‘een willekeurige medewerker’ als het vereiste bedrag niet op tafel zou komen. De twee verdachten van de afpersing en bedreiging blijven voorlopig vastzitten, oordeelde de rechter donderdag tijdens een inleidende zitting.
 2. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij nikabdraagster uit trein zet

  Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij nikabdraag­ster uit trein zet

  ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt, dat is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”