In Nederland komen twee soorten echte ratten voor: de zwarte, die zeldzaam is, en de bruine foto. In Brabant leven de twee soorten naast elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
In Nederland komen twee soorten echte ratten voor: de zwarte, die zeldzaam is, en de bruine foto. In Brabant leven de twee soorten naast elkaar. © Sander Grootendorst.

Brabant maakt jacht op bruine en zwarte ratten: ‘We zien ze steeds vaker ook in de stad opduiken’

DEN BOSCH - Ratten zijn aan een niet te stuiten opmars bezig in Brabant. De provincie maakt jacht op de diertjes door het afschieten van bruine en zwarte ratten met een luchtdrukwapen toe te staan.

  1. Nieuwsoverzicht | Gegevens van burgers gestolen uit auto agente - Pretparken uren eerder open voor Brabantse ‘pretparkgekkies’
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Gegevens van burgers gestolen uit auto agente - Pretparken uren eerder open voor Brabantse ‘pretpark­gek­kies’

    Een 85-jarige man uit Bergen op Zoom sloeg zijn ex-vrouw tientallen keren met een rijzweep. Het OM wil dat de man 5,5 jaar de cel in gaat. In de achtertuin van een woning in Tilburg werd een verbrand lichaam van een vrouw gevonden. Na urenlang politieonderzoek bleek dat er geen sprake van een misdrijf was. En in Eindhoven werd ingebroken in de auto van een studente van de politieacademie. Daarbij werden persoonsgegevens van burgers gestolen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.