Het aantal ziekenhuisopnamen per gemeente. Dit is de kaart van 4 april.
Volledig scherm
Het aantal ziekenhuisopnamen per gemeente. Dit is de kaart van 4 april. © RIVM

Brabant telt 4263 coronapatiënten: de ziekenhuisopnamen in kaart

Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen in Nederland. In Brabant zijn voor zover bekend 4263 mensen besmet. Het aantal ligt in werkelijkheid hoger, omdat niet iedereen met klachten wordt getest. 

Het RIVM meldt niet meer hoeveel coronapatiënten er per gemeente zijn. Wel is bekend hoeveel ziekenhuisopnamen er in elke gemeente zijn. Die worden gepresenteerd in aantallen per 100.000 inwoners, om de verschillen tussen grote en kleine gemeenten te laten verdwijnen. Relatief gezien telt vooral de regio Noordoost-Brabant veel coronapatiënten.  

Het aantal ziekenhuisopnamen per Brabantse gemeente:

Hoe verloopt het aantal besmettingen in jouw gemeente van dag tot dag? Bekijk het hier:

Het totaal aantal besmettingen in Brabant wordt nog wel verdeeld. Hier zie je ze sinds de eerste besmetting van 27 februari: 

De samenwerkende ziekenhuizen delen eens in de paar dagen het aantal patiënten dat is overleden. De laatste update is van 4 april. Zie hier per dag het aantal coronapatiënten dat in Brabantse ziekenhuizen overleed. 

De ontwikkeling van het landelijk aantal overleden coronapatiënten zie je hieronder. Selecteer via het menu andere landelijke gegevens. 

Deze cijfers komen van de gerenommeerde Johns Hopkins-universiteit, die de wereldwijde verspreiding van het coronavirus per uur opvolgt en bijhoudt. Op dit moment is dit de laatste stand van zaken:

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.