Frank de Groot van Staatsbosbeheer inspecteert de jonge bomen die inmiddels op dit weitje zijn geplant in natuurgebied De Geelders tussen Olland en Boxtel.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank de Groot van Staatsbosbeheer inspecteert de jonge bomen die inmiddels op dit weitje zijn geplant in natuurgebied De Geelders tussen Olland en Boxtel. © Van Assendelft

Brabant wil veertig miljoen bomen erbij, maar daar is helemaal niet genoeg grond voor

DEN BOSCH/OLLAND - Veertig miljoen bomen erbij in tien jaar tijd, met die duizelingwekkende ambitie wil de provincie Brabant voldoen aan de klimaatdoelstellingen. Maar nu twee plantseizoenen verstreken zijn, blijkt het stroperig te gaan. Geld ligt niet voor het oprapen, grond al helemaal niet.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.