Volledig scherm
Welke brouwer tekent voor Brabants Lekkerste Bier 2018? © Ivo van Leeuwen

Brabants Lekkerste Bier 2018: wie durft te jureren?

HILVARENBEEK - Wittekop uit Made (2017), Bastion uit Ravenstein (2016) en Zuster Agatha uit Berghem (2015): welke brouwer sluit aan bij dat illustere rijtje lekkerste bieren van Brabant?

Voor het vierde jaar op rij organiseren de drie Brabantse kranten de verkiezing van Brabants Lekkerste Bier. Traditiegetrouw stellen we ook onze lezers in de gelegenheid zich voor de jury te kandideren. Passie voor bier en kennis van het brouwproces zijn een pre.

Loflied

Het juryberaad staat onder leiding van Zjef Naaijkens, die als voorman van de RK Veulpoepers ooit hét loflied op de kunst van het bierbrouwen zong: 'Ja, er was nog nooit beter bier dan in het café d'n Egelantier'.

De jury selecteert in drie alcoholische klassen één bier. De brouwers ervan presenteren zich zondag 9 september op het Historisch Bierfestival in Hilvarenbeek. Die middag ook maakt Zjef Naaijkens bekend wie van de drie genomineerde brouwers Brabants Lekkerste Bier 2018 in de ketels heeft zitten.

Jurylid worden? Mail naar brabantslekkerstebier@gmail.com

 1. 'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

  'Beer van een vent' Chris (31) tilt auto op en redt fietser in Breda: 'Ik heb gewoon een bierbuikje, hoor’

  BREDA - Een beer van een vent. De verloren zoon van Hercules. Een nakomeling van De Hulk. Op sociale media wordt Chris van den Brug (31) liefkozend gebombardeerd tot superheld zonder cape. De praatgrage Bredanaar tilde gisteravond een auto op en bevrijdde daarmee een fietser die na een aanrijding klem kwam te zitten. Of Chris zichzelf als superheld ziet? ,,Nee joh, ik ben gewoon een lompe boer met een strak bierbuikje.”
 2. Cryptodromen in Eindhoven: de Florijncoin van ‘serieondernemer en visionair’ Toine Aarts
  PREMIUM
  Achtergrond

  Cryptodro­men in Eindhoven: de Florijn­coin van ‘serieon­der­ne­mer en visionair’ Toine Aarts

  Cryptomunten heten ze: digitale muntjes die het betaalverkeer van de toekomst zouden worden. Maar het vertrouwen in ‘hét alternatief voor de euro’ lijkt snel af te brokkelen. Investeerders weten soms niet waar hun harde euro’s zijn gebleven. Ook in Eindhoven werd een cryptomunt gelanceerd: de Florijncoin. Wat is er enkele maanden na de presentatie over van alle beloften?