Getipt door collega's uit Limburg wist de politie van Deurne drie jonge overvallers te arresteren. Zij kozen bewust voor oudere, kwetsbare slachtoffers die stonden te pinnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Getipt door collega's uit Limburg wist de politie van Deurne drie jonge overvallers te arresteren. Zij kozen bewust voor oudere, kwetsbare slachtoffers die stonden te pinnen. © Beet Jansen

Brabants nieuws van vrijdag | Forse celstraffen geëist tegen leden ‘laffe en gemene’ bende - Erehaag voor overleden horecalegende

‘Laf en intens gemeen’, zo noemt het Openbaar Ministerie de bende die vorig jaar zomer aan de lopende band bejaarden overviel in Brabant. Tegen de verdachten zijn vandaag forse celstraffen geëist. Verder heeft de Bossche horeca - in navolging van de concullega's uit Breda - aangegeven meer gasten aan één tafel te willen. De anderhalvemeter-maatregel zou ‘niet te handhaven’ zijn. In Eindhoven besloten horecabazen op het Stratumseind eerder al de boel op slot te gooien uit angst voor boetes, maar dat bleek iets te voorbarig. Dat en meer in het Brabants nieuwsoverzicht van vrijdag.

  1. Nieuwsoverzicht | Veel schade na natuurbrand - Teamgenoten van omgekomen Pepijn en Matt halen herinneringen op
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Veel schade na natuur­brand - Teamgeno­ten van omgekomen Pepijn en Matt halen herinnerin­gen op

    Het busstation in Tilburg was zaterdagochtend zo goed als verlaten door een staking. Klaas Wels is de nieuwe technisch directeur van TOP Oss. In Eindhoven woedde een grote natuurbrand. En de toekomstige sociale huurwoningen van het project Amadeiro aan de Prins Bernhardstraat in Den Bosch gaan als warme broodjes over de toonbank. Een appartement leverde 905 reactie's op. Dit en meer in in het nieuwsoverzicht van zaterdag.