Agenten Bart Gallé (links) en Roy Peijnenburg in het centrum van Rosmalen. Naast Peijnenburg hangt een bord met coronamaatregelen, en die worden vooralsnog vrij goed nageleefd.
Volledig scherm
PREMIUM
Agenten Bart Gallé (links) en Roy Peijnenburg in het centrum van Rosmalen. Naast Peijnenburg hangt een bord met coronamaatregelen, en die worden vooralsnog vrij goed nageleefd. © copyright Marc Bolsius

Brabantse agenten staan voor duivelse dilemma's in coronatijd: ‘Hoe reanimeer je nu?’

REPORTAGEROSMALEN - Hoe gaan agenten op straat om met de strenge coronamaatregelen? Twee politiemannen vertellen erover tijdens hun patrouille door een wel heel rustig Rosmalen. ,,Het is niet dat we sommige dingen niet wíllen doen, maar ook wij zijn mensen.”

Het is met recht een dodelijk dilemma dat agent Roy Peijnenburg schetst. ,,Wat doe ik als iemand reanimatie nodig heeft? Er moet contact zijn, maar dat mag eigenlijk niet door de coronamaatregelen. Ik wil het slachtoffer redden, maar ik denk ook aan mijn vrouw en twee zoontjes, van wie de de jongste vorige week nog met 39.1 koorts in het ziekenhuis lag. Kies ik voor mijn gezin of voor iemand die ik niet ken die mogelijk besmet is? Dat is een lastige hè?”