De provincie serveerde vrijdag voor de gelegenheid een lunch met restjes.
Volledig scherm
PREMIUM
De provincie serveerde vrijdag voor de gelegenheid een lunch met restjes. © Marc Bolsius

Brabantse campagne Watrestje.nu tegen voedselverspilling: ‘Doe iets met die oude bloemkool of tomaat’

DEN BOSCH - We gooien in Nederland gemiddeld 34 kilo voedsel in de afvalbak. Omdat het over de datum is, of omdat we het simpelweg niet meer op willen eten. Dat moet anders, vinden de initiatiefnemers van de campagne Watrestje.nu, die vrijdag in het Brabantse provinciehuis van start ging.

Een tomaat die al wat zacht begint te worden en het laatste stukje kaas dat eigenlijk nergens meer echt voor geschikt is. Het zijn typisch van die ingrediënten die Dianne van Kessel uit Drunen vaak gebruikt om te voorkomen dat ze onnodig voedsel laat bederven. ,,Ik bak het op in een pan, met een ei en een uitje", legt ze in een korte videoboodschap uit. ,,Een snee getoast oud brood erbij, en je hebt een heerlijke restjeslunch.”