IC verpleegkundigen bezig met de verzorging van een coronapatiënt
Volledig scherm
PREMIUM
IC verpleegkundigen bezig met de verzorging van een coronapatiënt © archieffote ETZ/Ellen den Ouden

Brabantse ic-teams sturen brandbrief aan Hugo de Jonge: ‘We houden het niet vol’

DEN BOSCH - Ic-teams uit tien Brabantse ziekenhuizen hebben een brandbrief gestuurd aan Hugo de Jonge en Ernst Kuipers. Volgens de intensivisten eist de fysieke en emotionele belasting van coronazorg z'n tol en is de kwaliteit van de zorg in gevaar. Nog verder opschalen van ic-capaciteit is volgens deze Brabantse teams een utopie geworden. ‘De bevolking lijkt niet te beseffen hoe dicht we bij de grens zitten'. 

 1. Nieuwsoverzicht | Weer meer coronapatiënten in ziekenhuizen - Dood TikTokker Lucas was toch noodlottig ongeval
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Weer meer coronapa­tiën­ten in ziekenhui­zen - Dood TikTokker Lucas was toch noodlottig ongeval

  De piek van half maart, toen 373 mensen met corona in het ziekenhuis lagen, is nog ver weg. Maar toch kruipt de lijngrafiek voor opnames weer voorzichtig omhoog. In Eindhoven rolde de politie een ‘illegaal gokpaleis’ op. En bouwvakkers in Breda werden opgeschrikt door de vondst van een granaat uit de tweede Wereldoorlog. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag.
 2. Dringende oproep JBZ: 'We horen dat mensen massaal willen afspreken met Koningsdag, doe dat alsjeblieft niet'
  PREMIUM

  Dringende oproep JBZ: 'We horen dat mensen massaal willen afspreken met Koningsdag, doe dat alsje­blieft niet'

  Met een opvallende advertentie roept het Jeroen Bosch Ziekenhuis vandaag in deze krant mensen op om op Koningsdag de coronaregels nadrukkelijk in acht te nemen. ,,We horen dat mensen alweer massaal willen afspreken. Doe dat alsjeblieft niet. Los daarvan hadden we liever gezien dat de versoepelingen een paar weken later waren ingegaan in plaats van een dag na Koningsdag”, zegt longarts Rein van Rijswijk.