Volledig scherm
Foto ter illustratie. © iStock

Brabantse jongens breken 120 Zeeuwse strandhuisjes open en vernielen handdoeken en strandstoelen

LOON OP ZAND/KAATSHEUVEL - Twee Brabantse jongens van 14 en 15 jaar zijn aangehouden voor bizarre vernielingen op het Zeeuwse strand. Ze braken meer dan 120 strandhuisjes open, om binnen vervolgens handdoeken door te knippen, plastic flesjes open te snijden en strandstoelen stuk te maken. 

De 14-jarige jongen uit Loon op Zand en de 15-jarige jongen uit Kaatsheuvel zijn woensdag opgepakt. De vernielingen werden in de dagen ervoor gepleegd. Eerst in de nacht van 1 op 2 augustus, toen 71 huisjes werden opengebroken. En vervolgens in de nacht van 4 op 5 augustus, toen nog een 50 huisjes eraan moesten geloven. Dat gebeurde allemaal op het strand tussen Zoutelande en Westkapelle. 

Een deel van de huisjes is van bedrijven, die ze verhuren. Anderen zijn van particulieren. Hoewel er geen aangifte werd gedaan, deed de politie wel onderzoek. De twee minderjarigen zitten nog vast. 

  1. Logeerpartijtje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’
    PREMIUM

    Logeerpar­tij­tje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’

    ALEM - Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit Alem staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Katrina is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”