Volledig scherm
Foto ter illustratie. © iStock

Brabantse jongens breken 120 Zeeuwse strandhuisjes open en vernielen handdoeken en strandstoelen

LOON OP ZAND/KAATSHEUVEL - Twee Brabantse jongens van 14 en 15 jaar zijn aangehouden voor bizarre vernielingen op het Zeeuwse strand. Ze braken meer dan 120 strandhuisjes open, om binnen vervolgens handdoeken door te knippen, plastic flesjes open te snijden en strandstoelen stuk te maken. 

De 14-jarige jongen uit Loon op Zand en de 15-jarige jongen uit Kaatsheuvel zijn woensdag opgepakt. De vernielingen werden in de dagen ervoor gepleegd. Eerst in de nacht van 1 op 2 augustus, toen 71 huisjes werden opengebroken. En vervolgens in de nacht van 4 op 5 augustus, toen nog een 50 huisjes eraan moesten geloven. Dat gebeurde allemaal op het strand tussen Zoutelande en Westkapelle. 

Een deel van de huisjes is van bedrijven, die ze verhuren. Anderen zijn van particulieren. Hoewel er geen aangifte werd gedaan, deed de politie wel onderzoek. De twee minderjarigen zitten nog vast. 

  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.