Brabantse Tim (19) omgekomen bij ongeluk op Malta

videoDe Brabantse Tim Scholten (19) is dit weekeinde aan zijn verwondingen overleden na een verkeersongeluk op Malta. Vrijdag werd hij aangereden op de boulevard in St. Julian's. Dat melden media in Malta.

Vrijdagmorgen rond 4.50 uur raakte de bestuurder op de George Borg Olivier Street de macht over het stuur kwijt en reed de stoep van de boulevard op. Op dat moment liep Scholten met vrienden daar. De 19-jarige man raakte ernstig gewond en moest worden gereanimeerd. De drie andere Nederlanders raakten lichtgewond. Twee Britse mannen raakten eveneens gewond. Twee Kroatische vrouwen bleven ongedeerd.

Volledig scherm
Een 19-jarige Nederlander is vrijdag zwaargewond geraakt op Malta. Hij overleed dit weekeinde. Dat melden Maltese media. Drie andere Nederlanders en twee Britten raakten lichtgewond. © Videostill

De Noorse Martine Knobel Haugstulen en de Braziliaanse Maria Escalda zagen het ongeluk gebeuren en probeerden Tim nog te reanimeren. Martine deed haar verhaal op de Maltese zender TVM: ,,Ik rende direct naar degene die midden op straat lag en begon te reanimeren." Maria besloot haar te helpen: ,,Mijn eerste reactie was: ik moet iets doen. Ik weet hoe het moet. Raak niet in paniek, doe het gewoon, dus ik ben direct naar hem toegegaan. Martine en ik keken elkaar aan, we zeiden weinig. Zij was al met de ademhaling bezig, dus ik deed de hartmassage."

Te veel alcohol

Tim werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij uiteindelijk aan zijn verwondingen is overleden. Zijn ouders hebben besloten om zijn organen af te staan voor donatie. De jongen was op vakantie op Malta.

Bronnen dicht bij het onderzoek vertelden TVM dat de 20-jarige chauffeur meer dan twee keer zoveel alcohol had gedronken als toegestaan. Dat bleek uit een blaastest die kort na het ongeval werd afgenomen. De jongen is op borgtocht vrij totdat het onderzoek is afgelopen. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Scholten studeerde sinds vorig jaar economie aan de Tilburg University. In juni 2017 haalde hij zijn VWO-diploma aan het St. Willibrord Gymnasium in Deurne.

  1. Ondernemers VNO-NCW blij met uitspraak over maximumsnelheid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    Onderne­mers VNO-NCW blij met uitspraak over maximum­snel­heid: ‘We kunnen weer vooruit met de bouw’

    De kogel is door de kerk: de coalitiepartijen zijn het eens over de maatregelen die genomen moeten worden omtrent de stikstofproblematiek. De regel die ze nu willen invoeren is dat de maximumsnelheid overdag in een groot deel van Nederland wordt verlaagd naar 100 kilometer per uur. Vanaf 19.00 uur mag er ‘gewoon’ 130 kilometer per uur worden gereden. De Brabantse en Zeeuwse ondernemers, verenigd in het VNO-NCW, zijn blij met die uitspraak.