Volledig scherm
burglar Burglary inbraak inbreker woning-inbraak stock koevoet © Thinkstock

Brabantse vandalen strandhuisjes op vrije voeten, onderzoek loopt nog

LOON OP ZAND - De twee minderjarige jongens die werden opgepakt voor het vernielen van spullen in 121 strandhuisjes zijn op vrije voeten gesteld. Dat laat het openbaar ministerie van Zeeland en West-Brabant weten. Het onderzoek naar de vernielingen loopt nog.

In een tweet laat het OM weten dat nog verder onderzoek naar de vernielingen moet worden gedaan. Daarnaast moeten ook nog meerdere aangiftes worden opgenomen. Daarna zal de officier van justitie bepalen welke vervolgmaatregelen gepast zijn.

Tekst loopt door na de tweet.

121 strandhuisjes

Een 14-jarige jongen uit Loon op Zand en de 15-jarige jongen uit Kaatsheuvel werden woensdag opgepakt in Zoutelande.  Zij zouden in twee nachten tijd 121 strandhuisjes hebben opgebroken en daarna allerlei spullen in die huisjes vernield hebben. Handdoeken werden doorgeknipt, flesjes drinken opengesneden en strandstoelen gesloopt.

Voor een ondernemer uit Zoutelande was de hele zaak ontzettend wrang. Hij was namelijk degene die een koevoet aan de vandalen had verkocht. Daarna richtten de jongens vernielingen aan in 30 strandhuisjes die in zijn bezit zijn.