Ruim een jaar geleden protesteerden boeren massaal bij het provinciehuis tegen de strengere milieu-eisen van de provincie. Ze krijgen nu extra tijd dankzij de nieuwe, rechtse coalitie.
Volledig scherm
Ruim een jaar geleden protesteerden boeren massaal bij het provinciehuis tegen de strengere milieu-eisen van de provincie. Ze krijgen nu extra tijd dankzij de nieuwe, rechtse coalitie. © Roel van der Aa

Brabantse veehouders krijgen definitief tot 2024 voor schonere stal; oppositie vreest nog meer uitstel

DEN BOSCH - Brabantse veehouders krijgen definitief vijftien maanden extra tijd om aan de strengere milieu-eisen van de provincie te voldoen. Daarmee is een van de belangrijkste speerpunten van de nieuwe coalitie een feit. Tot frustratie van de linkse oppositie, die vreest dat het niet bij dit uitstel blijft.

 1. Dit is wat je moet weten over het coronavaccin: ‘We weten nog niet precies of het werkt tegen besmettelijkheid’

  Dit is wat je moet weten over het coronavac­cin: ‘We weten nog niet precies of het werkt tegen besmette­lijk­heid’

  Nu de wereld in de ban is van het coronavirus, is de behoefte aan duiding en expertise groot. In samenwerking met ouderenbond KBO Brabant zonden wij maandagavond een livegesprek uit waarin infectioloog Heidi Ammerlaan (Catharina Ziekenhuis in Eindhoven), viroloog Ab Osterhaus, Ciska Scheidel (directeur publieke gezondheid ministerie VWS) en journalist Chris van Mersbergen antwoord gaven op vragen van onze lezers.
 1. Steunpakket voor ondernemers fors uitgebreid
  Play

  Steunpak­ket voor onderne­mers fors uitgebreid

 2. 'Staakstraat' bij DAF en ASML: 'Om de druk op te voeren naar werkgevers'
  Play

  'Staak­straat' bij DAF en ASML: 'Om de druk op te voeren naar werkgevers'