John Jorritsma, burgemeester gemeente Eindhoven en voorzitter veiligheidsregio Brabant Zuidoost en Theo Weterings, burgemeester van de gemeente Tilburg en voorzitter van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant in maart van dit jaar.
Volledig scherm
John Jorritsma, burgemeester gemeente Eindhoven en voorzitter veiligheidsregio Brabant Zuidoost en Theo Weterings, burgemeester van de gemeente Tilburg en voorzitter van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant in maart van dit jaar. © ANP

Brabantse Veiligheidsregio's waakzaam, maar niet bang voor Belgeninvasie na strengere Belgische lockdown

De drie Brabantse veiligheidsregio's nemen vooralsnog geen extra maatregelen vanwege de strengere lockdown die vanaf maandag ingaat in België. Ze verwachten geen grote toestroom van Belgische toeristen en vakantiegangers, die gisteren te horen kregen dat niet-essentiële winkels en vakantieparken de deuren moeten sluiten. ,,De meeste mensen houden zich gewoon aan het advies om de grens niet over te steken.”

 1. België verder in lockdown: niet-essentiële winkels, kappers en vakantieparken dicht, week langer herfstvakantie

  België verder in lockdown: niet-essentiële winkels, kappers en vakantie­par­ken dicht, week langer herfstva­kan­tie

  België voert opnieuw strengere maatregelen door om het coronavirus eronder te krijgen. Dat maakte premier Alexander De Croo vrijdagavond bekend. Niet-essentiële winkels moeten sluiten, net als kappers en vakantieparken. Thuiswerken wordt verplicht en Belgen mogen thuis nog maar één bezoeker ontvangen. De maatregelen gaan in de nacht van zondag op maandag in en gelden tot en met 13 december, al wordt de winkelsluiting op 1 december geëvalueerd.
 2. Nieuwsoverzicht | Maat vol voor horeca - Politie mag preventief fouilleren in Roosendaal
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Maat vol voor horeca - Politie mag preventief fouilleren in Roosendaal

  Het zwaar geteisterde Roosendaal neemt nieuwe, stevige maatregelen tegen vuurwerkoverlast. Burgemeester Han van Midden is de vernielingen en brandstichtingen meer dan beu. Daarom mag de politie in bepaalde wijken vanaf vrijdagavond preventief fouilleren. En voor vele horecabazen is de maat vol. Als het kabinet niet met een ‘goede deal’ komt, gaan veel zaken in Brabant vanaf 17 januari weer open - ondanks de dan geldende coronamaatregelen. ,,Dat kan gewoon niet anders.”
 1. Gakpo of Gapko in Oranje? Bondscoach Aad zou een plekje inruimen voor de PSV 'er
  Play

  Gakpo of Gapko in Oranje? Bondscoach Aad zou een plekje inruimen voor de PSV 'er

 2. Kerstaankopen doen? Bij dit Brabantse bedrijf pakken robots jouw online aankoop in
  Play

  Kerstaanko­pen doen? Bij dit Brabantse bedrijf pakken robots jouw online aankoop in