Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Videostill

Brabantse ziekenhuizen overstelpt met kandidaat-verplegers: ‘Ik heb me meteen aangemeld’

BRABANT - Duizenden mensen, onder wie ook zangeres Marga Bult, reageerden op oproepjes om in de ziekenhuizen te helpen. Hartverwarmend, zeggen de Brabantse hospitalen. Maar voorlopig lijkt er vooral nog vraag naar mensen die officieel bevoegd zijn.

Zangeres Marga Bult heeft de vereiste documenten inmiddels ingevuld. Haar aanmelding om in het Tilburgse Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) aan de slag te gaan, is ingestuurd. ,,Dan hoor ik wel, of het nodig is”, zegt de oud-songfestivaldeelnemer die tegenwoordig in Oisterwijk woont.

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.