Volledig scherm
Brand bij restaurant Pincho's in Valkenswaard © Bert Jansen

Brand bij restaurant Pincho's Valkenswaard; tientallen bewoners moesten woning verlaten (video)

VALKENSWAARD - In restaurant Pincho's aan de Kerverijstraat in Valkenswaard is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 3.15 uur brand uitgebroken. Enkele tientallen appartementen boven het tapas restaurant werden uit voorzorg ontruimd. Vanaf half 6 mochten bewoners onder begeleiding van de brandweer weer naar binnen. Per woning wordt gekeken of het veilig is.

De brand is ontstaan in de keuken van het restaurant, aldus de Officier van Dienst. Door de flinke rookontwikkeling moesten zo'n 40 bewoners uit voorzorg hun woningen verlaten. De brandweer rukte met meerdere wagens uit. Er kwam ook een ambulance ter plekke. De brand trok veel bekijks.

Na ongeveer een uur was de brand onder controle.

Burgemeester Ederveen heeft met de eigenaar van het restaurant de schade bekeken. De eigenaar vangt zelf bewoners op in zijn andere horecagelegenheid die nog niet terug zijn in hun woning.

Pincho's kan volgens uitbater Danny Muller pas in september weer open. De schade is groter dan verwacht.

Volledig scherm
Brand bij restaurant Pincho's in Valkenswaard © Bert Jansen
Volledig scherm
De brand bij restaurant Pincho's in Valkenswaard trok veel bekijks.
Volledig scherm
Brand bij Pincho's in Valkenswaard. © Bert Jansen
VALKENSWAARD - In restaurant Pincho's aan de Kerverijstraat in Valkenswaard is in de nacht van dinsdag op woensdag rond 3.15 uur brand uitgebroken. Enkele tientallen appartementen boven het tapas restaurant werden uit voorzorg ontruimd. Vanaf half 6 mochten bewoners onder begeleiding van de brandweer weer naar binnen. Video: Bert Jansen
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement