Volledig scherm
PREMIUM
Manita Koenen en Leon Rombouts. © BD

Broer van vermoorde Leon Rombouts uit Kaatsheuvel: ‘Ik weet wie het gedaan heeft’

Cold caseBij de nabestaanden geen spoortje twijfel over wie Leon Rombouts en Manita Koenen in 2003 om het leven bracht, of beter: liet brengen. Maar tot een veroordeling in de Kaatsheuvelse dubbele moordzaak is het nooit gekomen. 

‘Ik kan niet leven met het idee dat de moorden onbestraft blijven.’ Inmiddels logenstraft Ferry Rombouts zijn eigen uitspraak toch al ruim 15 jaar. Een keus had hij ook niet. Zijn leven draaide wél door. Dat gold niet voor zijn broer Leon (34) en diens vriendin Manita Koenen (37). Het stel uit Kaatsheuvel werd op 27 maart 2003, zittend op de bank in hun huis aan de Leliestraat, van dichtbij beschoten. De toen 16-jarige Samantha, dochter van Koenen, trof het zwaargewonde tweetal aan in het zitje in de huiskamer. Diezelfde nacht bezweken de twee in het ziekenhuis in Tilburg aan hun verwondingen.

  1. Kamerleden slaan alarm over diepgeworteld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    Kamerleden slaan alarm over diepgewor­teld wantrouwen van Brabantse boeren in politie

    TILBURG - Tweede Kamerleden vinden het 'pijnlijk’ en ‘schokkend’ dat boeren zo'n diepgeworteld wantrouwen hebben tegen de politie dat ze niet de telefoon pakken als ze zijn benaderd door drugscriminelen. Uit de door deze krant gepubliceerde enquête blijkt dat slechts één op de tien boeren de politie inlicht als criminelen hen vragen naar de huur van een stal of schuur voor het telen van wiet of produceren van synthetische drugs.