Volledig scherm
Bureau Brabant besteed aandacht misdrijven in Eindhoven, Etten-Leur en Waalwijk. © Politie.nl

Bureau Brabant besteedt aandacht aan ernstige misdrijven in Eindhoven, Waalwijk en Etten-Leur

EINDHOVEN-  In de aanstaande uitzending van Bureau Brabant, die op maandag 11 februari te zien is, wordt er aandacht besteed aan diverse misdrijven in deze regio. Zo komen diefstallen in Etten-Leur en Waalwijk voorbij en komt ook de schietpartij bij het PSV-stadion in Eindhoven aan bod. 

In Etten-Leur werd op maandag 3 september vorig jaar een 86-jarige vrouw bestolen van haar bankpas tijdens het pinnen. De vrouw wilde rond 13.40 uur geld opnemen bij de RABO bank op de Korte Brugstraat in Etten-Leur. De dief leidde haar af tijdens het pinnen door te roepen dat de automaat defect was. Ondertussen stal hij de pas uit de automaat. De vrouw vertrok met het idee dat haar pas was ingeslikt door de pinautomaat. Later die dag bleek dat er honderden euro's van haar rekening waren gestolen. 

Schietpartij

Ook wordt er stilgestaan bij de schietpartij bij het PSV-stadion in Eindhoven vorig jaar. Op 22 december werd er voor café De Aftrap een 50-jarige man mishandeld. De drie daders vluchtte weg, achterna gezeten door cafébezoekers. In de vlucht schoot een van de drie daders op de achtervolgers. Een van de kogels raakte een 23-jarige man in zijn been. De daders zijn daarna verdwenen. 

Waalwijk

Verder komen er nog twee zaken in Waalwijk aan bod. Als eerste een diefstal van drie Iphones uit de T-Mobile winkel aan de Els. Op 6 november 2018 stapten twee mannen en twee vrouwen de winkel binnen. Een van hen leidde de verkoper af door een tablet los te trekken uit de beveiliging. Hierdoor ging het alarm af. De anderen trokken daarna drie mobiele telefoons los en renden de winkel uit. De daders zijn te zien op de beelden die in Bureau Brabant worden vertoond. 

Tot slot komt er ook een zware mishandeling in Waalwijk aan bod. Een 42-jarige vrouw en een 38-jarige man werden in hun eigen woning meerdere malen geslagen. 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.