Volledig scherm
Carnaval Festival in de Efteling. © Dolph Cantrijn

Carnaval Festival en De Oude Tufferbaan in Efteling tijdelijk gesloten in verband met grote opknapbeurt

KAATSHEUVEL - De attracties Carnaval Festival en De Oude Tufferbaan krijgen een grote opknapbeurt. Er worden volgens de persvoorlichter van de Efteling, Mariëtte Siezenga, ‘meerdere zaken’ aangepakt. Welke dat precies zijn, is voorlopig onbekend.

De Oude Tufferbaan sluit van 18 februari tot en met 19 april, Carnaval Festival gaat van 4 maart tot en met 31 mei dicht. “Het wordt later pas inzichtelijk welke zaken we precies aan gaan paken. Daar valt op dit moment nog niets over te zeggen", weet Siezenga. Dergelijke onderhoudsbeurten worden regelmatig gehouden.

Eerder dit jaar werd Raveleijn tijdelijk op slot gegooid in verband met een opknapbeurt. 5 april gaan de deuren van de parkshow weer open.

  1. Vader door autodief 100 meter meegesleurd als hij dronken zoon wil ophalen in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    Vader door autodief 100 meter meege­sleurd als hij dronken zoon wil ophalen in Oisterwijk: 'We geloofden onze ogen niet’

    OISTERWIJK - Een 51-jarige man is zaterdagnacht in Oisterwijk in een auto met draaiende motor gesprongen en er vervolgens mee vandoor gegaan. De eigenaar van het voertuig zag het gebeuren en klampte zich aan het portier vast om de autodief tegen te houden. Hierdoor werd hij volgens de politie honderd meter meegesleurd. Annemiek Janssens (58) zag alles van dichtbij gebeuren. ,,We geloofden niet wat we zagen.”
  2. Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

    Brabantse wilde meisje bij spoor vandaan praten: ‘Ik kon alleen toekijken hoe agent over haar heen sprong’

    BERGEN OP ZOOM - Een meisje liep vrijdagmiddag op het spoor in Bergen op Zoom. Zij wilde voor een trein springen. Politieagent Raymond Langelaar redde haar voor dat kon gebeuren. Hij vertelde zijn verhaal vrijdag aan deze krant. Eda Yilmaz zag het meisje lopen en zorgde dat de politie er op tijd was om haar te redden. ,,Je bent zo jong meid, alles maar dan ook echt alles heeft een oplossing.”