Carnavalsvierders krijgen chemische stof over zich heen in Tilburg; uitgekleed naar het ziekenhuis

TILBURG - Zeker twee personen zijn maandagavond met spoed overgebracht naar het Elisabethziekenhuis nadat zij en vermoedelijk nog enkele carnavalsvierders een chemische stof over zich heen zouden hebben gekregen in een nog onbekende Tilburgse horecagelegenheid.

De slachtoffers waren naar de huisartsenpost aan de Lage Witsiebaan overgebracht nadat ze de nog onbekende chemische stof over zich heen hadden gekregen. Daar waren inmiddels vijf ambulances en drie brandweerauto's  opgeroepen en gearriveerd. 

Twee van de getroffen personen hebben zich in de huisartsenpost van hun besmette kleding moeten ontdoen, ook werden hun haren uitgespoeld. 

Ze zijn met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
Ambulancepersoneel verzamelt zich voor de huisartsenpost. © Toby de Kort
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Donor gezocht voor Nick (19) met leukemie

  Donor gezocht voor Nick (19) met leukemie

  RIJEN/BREDA - "Hij heeft nog een hoop te doen hoor. Een opleiding, een eigen auto, kinderen krijgen... We weigeren hem op te geven. Doen we gewoon niet." Angelique Coolen kijkt naar haar zoon Nick, tegenover haar aan tafel. Ze is vastberaden om hem door de hel die leukemie heet, te slepen. De opgave is om een stamceldonor te vinden die Nick kan helpen te genezen. Er hebben zich al zo'n 50.000 donoren gemeld, maar de gezochte match zit er nog niet bij.
 2. Het waren zes hete vakantieweken met meerdere hittegolven: veel zonuren Eindhoven en 36,4 graden in Volkel
  Overzicht

  Het waren zes hete vakantiewe­ken met meerdere hittegol­ven: veel zonuren Eindhoven en 36,4 graden in Volkel

  GILZE EN RIJEN - Deze zomer werd het van de hele provincie het warmst in Gilze en Rijen. Het was daar op 26 juli maar liefst 37,6 graden. Dat blijkt uit de temperaturen van de vier Brabantse meetstations van het KNMI, op iedere dag gemeten in de afgelopen zes weken. Die stations staan op vliegbasis Woensdrecht, vliegbasis Gilze-Rijen, vliegbasis Eindhoven en vliegbasis Volkel.