Volledig scherm
PREMIUM
Machtsmisbruik en informatiecontrole. Cortés krijgt er jeuk van. ,,En waar het jeukt, daar moet ik krabben.” © Cortés

Cartoonist Cortés: ‘Als je een van ons aanvalt, val je ons allemaal aan’

InterviewVanuit de anonimiteit tekent hij tegen machtsmisbruik en hypocrisie. Regelmatig voor het Eindhovens Dagblad, nog vaker als huiscartoonist van GeenStijl. Cortés vertelt over zijn drijfveren, frustraties en over jeuk. Heel veel jeuk.

Maandagmiddag. Eigenlijk een verdomd normale omgeving. Een fors huis in de regio. Kinderen, hond, een vrouw. De persoon van middelbare leeftijd aan tafel ziet er ook verdomd normaal uit. Hij oogt vriendelijk, is goedlachs. Hij vertelt graag en veel. Toch is de situatie allesbehalve normaal. Want hoewel cartoonist Cortés veel vertelt, blijven details over hemzelf achterwege. De reden: Cortés houdt zijn ware identiteit liever geheim.

  1. Is de introductieweek in het Eindhovense nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    Is de introduc­tie­week in het Eindhoven­se nachtleven en een bad van bier nog een beetje te betalen?

    EINDHOVEN - Nog voor ze hun eerste drankje bestellen, is er voor sommige studenten al een flinke hap uit hun bierbudget voor deze week. Wie geen slaapplek heeft bemachtigd in een studentenhuis, moet 40 euro neerleggen voor een bedje in het Studentensportcentrum. Verder betaalt iedere student 120 euro voor deelname aan de introductieweek. Daarvoor krijgen ze een week vol activiteiten en feestavonden en drie maaltijden per dag.