Code geel nog van kracht tot laat in de avond vanwege onweer

Het KNMI heeft vanwege de wind en windstoten een weerswaarschuwing uitgegeven voor extreem weer. Voor de provincies Brabant, Zeeland, Zuid-Holland en Limburg gold zondag code oranje vanwege de zware tot zeer zware windstoten. Dat is later op de avond code geel geworden vanwege het onweer. 

Er was veel overlast en schade door de wind.

Mogelijk eerste storm sinds ruim een jaar

Vanaf het middaguur nam de wind in het zuidwesten flink toe. In Zeeland zijn windstoten tot 120 kilometer per uur gemeten. Het verkeer ondervond veel hinder. 

Ook tussen en ten zuiden van de grote rivieren waaide het enkele uren krachtig tot stormachtig. In Brabant, Zuid-Gelderland en in Limburg moest rekening worden gehouden met windstoten tussen 90 en 110 kilometer per uur. 

In de namiddag werd het vooral in Brabant, Limburg en in Zuid-Gelderland rustiger als de wind van west naar noordwest draait. Aan zee blijft de wind stormachtig, maar de windstoten worden minder zwaar.

Volledig scherm
Roosendaal © MaRicMedia / Christian Traets

Liveblog 

De redactie hield zondag een liveblog bij. Dat is nu afgesloten.

  1. Militair in opleiding zwaargewond na blikseminslag in Ossendrecht, dertien anderen lichtgewond

    Militair in opleiding zwaarge­wond na bliksemin­slag in Ossend­recht, dertien anderen lichtge­wond

    OSSENDRECHT - Op de voormalige Koningin Wilhelminakazerne in Ossendrecht is vanochtend een ernstig ongeluk gebeurd. Een groep militairen in opleiding is geraakt door de bliksem. Eén van hen, een 18-jarige man, is zwaargewond per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Antwerpen gebracht. Dertien anderen raakten lichtgewond. Zij zijn zelf niet geraakt, maar stonden in de buurt van de jongen die zwaargewond raakte.