Onweer boven de A67.
Volledig scherm
Onweer boven de A67. © Fotopersburo Bert Jansen/Dave Hendriks

Code geel voor lokaal hevige onweersbuien boven Brabant: ‘Het kan 's middags flink tekeergaan’

We kunnen zondag een paar stevige buien verwachten boven Brabant, met daarbij onweer en op sommige plaatsen in korte tijd veel regen en mogelijk hagel. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor grote delen van het land. In Brabant geldt dat van 12.00 uur tot 20.00 uur. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 3. Nieuwsoverzicht | Internationale studenten wanhopig op zoek naar kamer - Stelselmatig gesjoemel door Syriërs
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Internatio­na­le studenten wanhopig op zoek naar kamer - Stelselma­tig gesjoemel door Syriërs

  Internationale studenten in West-Brabant zijn wanhopig: velen zoeken nog woonruimte en moeten zich in moeilijke bochten wringen om alsnog lessen te kunnen volgen. De brand bij een bassischool in Oss kon zaterdagochtend heel anders verlopen als het alarmbedrijf niet zo snel had gereageerd. Het bedrijf was na het afgaan van het inbraakalarm snel ter plaatse en waarschuwde direct de brandweer. Tijdens de Nederlands Studenten Kampioenschappen zijn meerdere fietsers ten val gekomen, twee zijn naar het ziekenhuis gebracht. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van zaterdag.