Jean-Luc Murk in het laboratorium. De arts-microbioloog van het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis in Tilburg doet verslag van zijn week.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Luc Murk in het laboratorium. De arts-microbioloog van het Elisabeth-TweeSteden ziekenhuis in Tilburg doet verslag van zijn week. © Dolph Cantrijn

Corona-arts houdt dagboek bij van bizarre week in Brabant: ‘Er gebeurt veel te veel’

TILBURG - Hij loopt de benen onder zijn kont vandaan - net als trouwens al zijn collega’s in de zorg. Opgejaagd door corona. Hij probeert alle nieuwe ontwikkelingen rondom het virus bij te houden, ‘maar als je twee uur niet oplet, loop je al hopeloos achter’. Arts-microbioloog Jean-Luc Murk werkt in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Op verzoek van het Brabants Dagblad hield hij een dagboek bij van een nogal bizarre week.

Maandag 9 maart 

Vrij vandaag omdat ik al veel eerder een familieweekend had gepland op Texel. Vooralsnog een coronaloos eiland, maar niet helemaal voor mij. Ik heb eerlijk waar genoten, maar ik kon het niet laten steeds mijn telefoon te checken en het nieuws te volgen. Als je twee uur niet kijkt, loop je al achter op de informatie.