Maarten Cox (links) met zijn maten Kevin en Tim op het vliegveld voor hun vlucht naar Kuala Lumpur. Vanaf daar vlogen ze uiteindelijk naar Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Cox (links) met zijn maten Kevin en Tim op het vliegveld voor hun vlucht naar Kuala Lumpur. Vanaf daar vlogen ze uiteindelijk naar Amsterdam. © Privé

Coronanieuws van maandag samengevat: aantal nieuwe doden daalt, supermarkten vragen financiële steun

OverzichtVoorzichtig positief nieuws vandaag: het aantal patiënten op de intensive cares in Brabant is licht gedaald ten opzichte van de dag er voor. Bovendien werden in Brabant minder nieuwe patiënten met het coronavirus opgenomen in het ziekenhuis.  Ook werd bekend dat supermarkten steun van de overheid gaan vragen, en dat er wordt opgetreden tegen groepen motorrijders nadat die zich afgelopen weekend niet allemaal aan de afgekondigde coronamaatregelen hielden.

• In de Brabantse ziekenhuizen zijn de afgelopen dag 17 sterfgevallen als gevolg van corona gemeld. Dat zijn er minder dan de afgelopen twee dagen. Ook landelijk is er volgens het RIVM een daling in het aantal sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Sinds gisteren zijn er 101 nieuwe sterfgevallen door toedoen van het coronavirus geregistreerd. Een dag eerder werden door het RIVM 115 doden en 253 ziekenhuisopnames gemeld, waarmee het sterftecijfer vandaag opnieuw lager ligt.