De coronapatiënten die gisteren vanuit Italië in Amersfoort aankwamen, hebben allen milde klachten.
Volledig scherm
De coronapatiënten die gisteren vanuit Italië in Amersfoort aankwamen, hebben allen milde klachten. © Keistadnieuws

Coronapatiënten van Italiaans cruiseschip maken in Amersfoort overstap voor thuisisolatie

Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen zijn woensdagochtend en -middag bezig geweest met het begeleiden van de overstap van negen Nederlandse coronapatiënten in Amersfoort. De patiënten zijn afkomstig van een cruiseschip in Italië en zijn per touringcar naar Nederland vervoerd. 

De patiënten, allen met milde klachten, konden bij een gebouw aan de Columbusweg de overstap maken naar voertuigen van het Rode Kruis.  Hiervandaan zijn de zieken naar hun woonplaats gebracht, waar zij meteen in thuisisolatie komen. 

De begeleiders droegen beschermende kleding en mondkapjes. De overstappers maken deel uit van een groep van 28 Nederlanders, die eerder in de Franse stad Marseille geen toestemming kregen om van boord te gaan.  Vervolgens moesten ze via Italië, waar het schip naartoe is gevaren, alsnog met een bus terug naar Nederland. 

Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen begeleidden de overstap.
Volledig scherm
Leden van het Rode Kruis en Italiaanse militairen begeleidden de overstap. © Keistadnieuws
  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.