Volledig scherm
PREMIUM
© copyright Marc Bolsius

De opmars van de blokkendoos: nog even en Brabant staat vol distributiecentra

LogistiekTILBURG/WAALWIJK - In Brabant barst het van de grote blokkendozen waar dag in, dag uit van alles in en uit gereden wordt. Deze XXL-distributiecentra zijn de weerslag van de economische groei. En er komen er nog meer, zo waarschuwen onderzoekers. Nog eventjes, want Brabant raakt zo langzamerhand vol.

Langs de A58, ten zuiden van Tilburg, staat het laatste paradepaardje van de regionale logistieke sector. Op het bedrijventerrein Het Laar, op het voormalige terrein van medicijnenproducent Janssen-Cilag, staat een hagelnieuw distributiecentrum van in totaal ruim 60.000 vierkante meter. Het is een modern, fraai vormgegeven pand, dat net na de zomer in gebruik genomen wordt door de logistieke reus Rhenus Groep; een miljardenbedrijf met meer dan 28.000 medewerkers en gevestigd in onder andere Tilburg en Best.

  1. Verhalenserie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojournalistiek’
    Achter de schermen

    Verhalense­rie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojour­na­lis­tiek’

    De snelweg A67 begon in 1963 als een enkelbaans weg tussen Veldhoven en Waalre. Anno 2020 is het een overbelaste en dichtgeslibde slagader tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. Met grote milieuproblemen en talloze ongelukken met veel betreurde slachtoffers. ,,Zijn we daarvoor immuun geworden?” vroeg onze fotograaf René Manders zich af. ,,Kunnen we daar in het Eindhovens Dagblad eens ruim aandacht aan besteden?”