Volledig scherm
De Rooi Pannen in Tilburg. © Joris Buijs / PVE

De Rooi Pannen in Tilburg schorst leraren om drankmisbruik op studiereis

TILBURG - Mbo-instelling De Rooi Pannen in Tilburg heeft twee docenten geschorst. Zij hadden tijdens een culturele reis naar Rome te diep in het glaasje gekeken. Dat meldt RTL Nieuws.

Een van de twee docenten is volgens de nieuwszender ontslagen. De ander mag na de schorsing weer voor de klas staan. Uit onderzoek blijkt dat hem niets te verwijten valt.

De docenten van De Rooi Pannen waren begin deze maand op culturele reis naar Rome met leerlingen van de opleiding Vormgeving. Een van hen heeft daar veel te diep in het glaasje gekeken. ,,Het ging niet om zomaar een glaasje bier op een terras", zegt Tiny Pheninckx, bestuursvoorzitter van De Rooi Pannen tegen RTL. Wat er precies is gebeurd, kan hij niet zeggen.

Gesprekken met betrokkenen

Vorige week heeft Pheninckx over het incident ​gesproken met de betrokken docenten, andere begeleiders en de meegereisde leerlingen. Daaruit is gebleken dat een van de twee docenten niet meer voor de klas kan terugkeren. De ander begint woensdag weer. Uit eigen onderzoek van De Rooi Pannen is gebleken dat hem geen blaam treft.

Volgens Pheninckx waren de twee collega's ervaren docenten. De bestuursvoorzitter zegt tegen RTL Nieuws ontzettend te balen van het incident. ,,Wij hebben normen en waarden hoog in het vaandel staan, de gedragsregels zijn redelijk streng. Onze docenten dienen te zorgen voor een veilige omgeving en vervullen een voorbeeldrol. Dat is hier niet gebeurd."