Statenlid Arend Meijer (D66): ,,Iedereen die het veehouderijdebat volgt, weet dat de voerleveranciers een grote invloed hebben op het tempo waarin de agrarische sector verandert.”
Volledig scherm
PREMIUM
Statenlid Arend Meijer (D66): ,,Iedereen die het veehouderijdebat volgt, weet dat de voerleveranciers een grote invloed hebben op het tempo waarin de agrarische sector verandert.” © stock.xchng

De toekomst van de veeboer: de politicus en de veevoerfabrikant blijven het fundamenteel oneens

InterviewHet zijn de regels van de politiek die Brabantse boeren belemmeren om aan een betere toekomst te werken, vindt veevoerfabrikant Huub Fransen. Nee, het zijn juist partijen als veevoerfabrikanten die een beter en gezonder platteland in de weg staan, vindt D66-politicus Arend Meijer. Een gesprek tussen de twee.

Vrijdag de 13de december was rondom het Brabantse provinciehuis een dag vol tumult. De dag van het CDA bijvoorbeeld, dat definitief de stekker uit de nog jonge coalitie trok. De dag ook van de protestboeren van Farmers Defence Force: voorman Mark van den Oever kwam met zijn beruchte vergelijking tussen de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de Brabantse boeren van nu.