Het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg
Volledig scherm
Het Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg © BSR Agency

Defensie schiet ziekenhuis Tilburg te hulp

TILBURG - Tien verpleegkundigen van Defensie zijn sinds maandag aan de slag op de intensive care-afdeling van het Tilburgse Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis (EZT). 

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis vervullen de militairen een ondersteunende rol op de ic, waar de enorme toevloed van coronapatiënten de werkdruk tot ongekende hoogte heeft opgestuwd. 

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede had maandag de primeur als het gaat om de inzet van militair medisch personeel. Toen werd ook duidelijk dat andere ziekenhuizen ook hulp krijgen van Defensie. 

Hoe welkom de verpleegkundigen van Defensie ook zijn, het betekent niet dat het Tilburgse ziekenhuis gerust is op de vraag of de ic-afdeling nu voldoende is bemand om de aanwas van nieuwe patiënten op te vangen, zegt de woordvoerder van het ETZ. ,,We weten nu eenmaal niet wat er nog op ons afkomt.”

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.