Een ruiming bij een Deense nertsenhouderij, enkele weken geleden. De Deense regering heeft besloten alle nertsenbedrijven met spoed te gaan ruimen.
Volledig scherm
Een ruiming bij een Deense nertsenhouderij, enkele weken geleden. De Deense regering heeft besloten alle nertsenbedrijven met spoed te gaan ruimen. © REUTERS

Denemarken ruimt alle nertsen; grote zorgen om bij mensen aangetroffen mutatie coronavirus

EINDHOVEN - De Deense regering gaat alle 17 miljoen nertsen in het land zo snel mogelijk preventief ruimen. Bij 12 inwoners in het noorden van het land is een van de pelsdieren afkomstige mutatie van het coronavirus aangetroffen. Dat brengt volgens de Deense premier Mette Frederiksen wereldwijd risico's met zich mee.

 1. Nieuwsoverzicht | Tilburg gooit Spoorpark op slot door drukte - Politie onderzoekt dood Poolse man in Best
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Tilburg gooit Spoorpark op slot door drukte - Politie onderzoekt dood Poolse man in Best

  Een paar duizend bezoekers waren vanmiddag aanwezig in het Spoorpark in Tilburg. Rond 16.00 uur vond de gemeente het te druk worden en werd het park gesloten. In een migrantenhotel in Best is vanochtend een Poolse man dood aangetroffen in zijn kamer. De politie doet onderzoek en dat moet uitwijzen of de man slachtoffer is van een misdrijf of dat hij bijvoorbeeld zichzelf om het leven heeft gebracht. Verder was het nog nooit zó warm op 24 februari en moet rapper en breakdancer Teekay040 vier maanden de cel in voor zijn rol tijdens de avondklokrellen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vandaag.
 1. Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel
  Play

  Vrouw gooit kinderen uit brandend gebouw in Istanboel

 2. Trainer PSV optimistisch over wedstrijd tegen Ajax: 'Ik verwacht een open wedstrijd'
  Play

  Trainer PSV optimis­tisch over wedstrijd tegen Ajax: 'Ik verwacht een open wed­strijd'