Peer Swinkels bij een installatie bij Bavaria
Volledig scherm
PREMIUM
Peer Swinkels bij een installatie bij Bavaria © Rene Manders/DCI Media

Deze Brabantse families behoren tot de rijksten van Nederland

QUOTE 500Naast individuele miljardairs uit Brabant prijken ook Brabantse families in de Quote 500. Samen bezitten ze miljarden, rekende het zakenblad uit voor de Familie 50. De families zijn vooral nazaten van (groot)ouders die goede zaken hebben gedaan in het verleden. Een overzicht van de Brabantse families in de Quote 500.

 1. Wolf steeds vaker gespot in Brabant, en lijkt zelfs koe aan te vallen: vier vragen over het roofdier
  PREMIUM

  Wolf steeds vaker gespot in Brabant, en lijkt zelfs koe aan te vallen: vier vragen over het roofdier

  Of je er nou blij mee bent, of niet: de wolf heeft zich gevestigd in Brabant en duikt steeds vaker op. Daarmee wordt de kans groter dat je een wolf tegenkomt, of dat schapen ten prooi vallen aan het grote roofdier. Afgelopen maandag bleek zelfs dat een koe in Heeze een vermoedelijke wolvenaanval niet heeft overleefd. Hoe het zit met wolven, en hoe we met ze om moeten gaan, beantwoorden we daarom in vier vragen.
 2. Rijkste Brabander Adriaan Mol (37) stoot John de Mol van troon: dit zijn de allerrijksten uit de Quote 500
  PREMIUM
  Quote 500

  Rijkste Brabander Adriaan Mol (37) stoot John de Mol van troon: dit zijn de allerrijk­sten uit de Quote 500

  De rijkste Brabander op dit moment is Mollie-oprichter Adriaan Mol uit Breda. De dertiger stormt de top tien van de Quote 500 binnen op plaats zes met een onvoorstelbaar vermogen van 3,5 miljard euro. Jumbo's Karel van Eerd mag dan wel weer een flink stuk rijker zijn geworden (vermogen: 2,7 miljard euro), hij wordt verstoten van de vierde plaats en zakt naar de negende.