Volledig scherm
De 8-persoons bus waar het om draait. © Maxverstappenfanbus

Deze Brabantse vriendengroep heeft een Max Verstappen-fanbus én hij is te koop

BREDA - Herkent u deze bus nog? Met deze omgebouwde Max Verstappen-fanbus is een achtkoppige vriendengroep uit Breda in juni en juli naar Oostenrijk en Duitsland afgereisd om de races van hun grote held te bekijken. Nu staat 'ie te koop. "We willen kijken of het misschien nog groter, nog gekker kan", zegt Tony Schapendonk, een van de bouwers van de bus. 

Volledig scherm
De vriendengroep uit Breda. © Maxverstappenfanbus

"Na de grote verbouwing hebben we twee fantastische reizen gemaakt. Een onvergetelijk roadtrip die bijna niet meer te overtreffen is. Maar nu willen we kijken of we het nog grootser kunnen aanpakken", vertelt Schapendonk. "Een van de jongens heeft het over een privéjet en de ander over een boot, maar we moeten eerst maar eens kijken wat we hiervoor terug krijgen." 

In eerste instantie wilden ze de bus inzetten voor het goede doel. Om bijvoorbeeld mee te doen aan
truckruns waarbij mindervaliden mee kunnen rijden met vrachtwagens of deze bus. "Dat idee is er nog steeds, maar misschien kunnen we het ook anders aanpakken. Hoe? Dat moeten we nog bedenken." 

Volledige keuken en biertap

De 8-persoons droomcamper, zoals ze het zelf aanprijzen, staat te koop vanaf 12.500 euro en is uitgerust met 8 slaapplaatsen met boxspringmatrassen, 9 zitplaatsen, 8 maanden apk, toilet, surround-set, televisie, biertap, volledige keuken met ijskoude koelkast, 230v aan boord en een schoon- en vieswatertank. 

Een koopje, zo lijkt, en het maakt dan ook flink wat los op Facebook waar de advertentie inmiddels al meer dan 4500 likes heeft en meer dan 18.000 reacties. "Ongelooflijk hè", zegt Schapendonk. "Dat hadden we nou ook weer niet verwacht."

Rijdend hostel

Mensen met serieuze interesse kunnen mailen naar de mannen. "Inmiddels hebben we al zo'n 50 mails ontvangen met de meest uiteenlopende ideeën", vertelt Schapendonk. "Er zitten echte Max Verstappen fans bij, gezinnen die de bus als camper willen gebruiken en een Vlaams meisje die er een rijdend hostel van wil maken."

Omdat het uit de vele reacties lastig is om iedereen apart langs te laten komen, willen ze er een klein evenement van maken zodat mensen met serieuze interesse tegelijk kunnen komen kijken. "Wellicht doen we er een biertap bij. Dat is wel zo gezellig", zegt Schapendonk. 

Het evenement staat gepland voor volgende week zaterdag en zal waarschijnlijk in Breda plaatsvinden. Precieze tijd en locatie worden bekend gemaakt via de facebookpagina. 

Volledig scherm
Voorzien van slaapplekken met boxsprings. © Maxverstappenfanbus
  1. Logeerpartijtje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’
    PREMIUM

    Logeerpar­tij­tje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’

    ALEM - Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit Alem staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Katrina is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”