Dijkhoff
Volledig scherm
Dijkhoff © ron magielse / pix4profs

Dijkhoff adviseert: ‘Blijf in je eigen bubbel’

,,Blijf in je eigen bubbel!” Dat is het dringende advies van VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff. De Bredanaar richt zich hiermee tot mensen die het niet zo nauw nemen met de RIVM-maatregelen en toch de druktes opzoeken.

De Bredanaar schrijft op Twitter: ‘Aan al die mensen bij elkaar op de markt, in het park en op ‘schijt aan corona’ huisfeestjes: Doe. Effe. Normaal! Ook de helden in de zorg vragen van ons maar 1 ding: blijf thuis als het kan en als je de hort op moet: houd afstand!’

Op verschillende plekken in Nederland was het zaterdag toch erg druk, ondanks de adviezen van het RIVM om minimaal anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Bezoekers van parken, markten en stranden hielden zich niet aan die regels, zo bleek uit foto's en video's. 

Op de stranden Zandvoort en in de Kennemerduinen en in Noordwijk aan Zee stonden matrixborden om de mensen te waarschuwen. Op Twitter adviseerde de NS om afstand te houden in treinen, waarin het toch erg druk was zo nu en dan. Niet overal namen de mensen de maatregelen dus even strikt.

.

.

 1. Acht verdachten aangehouden na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda
  VIDEO/UPDATE

  Acht verdachten aangehou­den na bedreiging op camping Aalst in Gelderland in Best, Vught en Rotterdam, verdachten o.a. uit Eindhoven en Breda

  BEST - Een auto is zondagmiddag na een achtervolging door de politie tegen een boom gebotst op de Schansweg in Best. De politie heeft met getrokken wapens de verdachten uit de auto gehaald. Bij de aanhouding is ook een waarschuwingsschot gelost. In de auto werd een vuurwapen gevonden. Drie mannen zijn aangehouden. De omgeving werd afgezet.
 2. Angstige momenten tijdens wilde achtervolging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje
  PREMIUM

  Angstige momenten tijdens wilde achtervol­ging Zaltbommel; soms scheelde het een haartje

  ZALTBOMMEL/WAARDENBURG/VELDDRIEL - ,,Dat was wel even schrikken en vooral indrukwekkend.” Natasja de Jong uit Rossum en haar vriend reden zaterdagavond over de Van Heemstraweg van Rossum naar Zaltbommel toen ze ineens allemaal zwaailichten op zich af zagen komen. Voorop reed een auto met een aanhangwagen. Het was de slotfase van een wilde achtervolging met - gelukkig alleen - veel blikschade.