Anouk Glaudemans
Volledig scherm
Anouk Glaudemans © Omroep MAX

Dit is de winnares van Heel Holland Bakt 2020

DEN BOSCH - De winnares van Heel Holland Bakt 2019-2020 is bekend. De Waalwijkse Anouk Glaudemans (43) werd zondagavond door juryleden meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publiciste Janny van der Heijden verkozen tot winnares van de zevende editie van Heel Holland Bakt.  

Docente Anouk nam het in de finale op tegen Esther en Jeanette. De drie dames moesten zich bewijzen aan de jury door verschillende opdrachten uit te voeren. Tijdens de eerste ronde bestond de opdracht uit het maken van een kubustaart, waarbij een driedelig plateau gevuld moest worden met losse vierkante gebakjes. Voor de tweede opdracht, die blind gejureerd werd, werd een surprise chocolade dessert gebakken.  

Anouk, geboren in Den Bosch en nu woonachtig in Waalwijk, begon de finale sterk met haar kubustaart. Robèrt vond haar creatie knap gemaakt en Janny stond versteld van de verschillende smaken: ,,Het is allemaal heel erg lekker”. Ook de tweede opdracht ging haar goed af: waar de andere deelneemsters moeite hadden met de chocolade blaadjes ging het bij Anouk in één keer goed. Dat resulteerde in een eerste plaats tijdens de tussenstand. 

Anderhalve meter taart

In het slotstuk van de finale moesten de drie nog één keer het welbekende spektakelstuk maken. Ze kregen ruim drie uur de tijd om een taart van anderhalve meter te bakken. Presentator André van Duin riep nog een keer de bekende woorden ‘Bakkers klaar, bakken maar’, waarna de amateurbakkers aan de slag gingen. 

De Waalwijkse leek de hele finale haar hoofd cool te houden, maar liet weten nu toch wel de stress te voelen. Uiteindelijk maakte ze een boekenkist: ,,Ik lees altijd boeken, ook tijdens deze hectische weken,” aldus Anouk.  Janny vond het eindresultaat passen bij het leven, maar Robèrt miste de finale details. Beiden waren tevreden met het eindresultaat.

Presentator André van Duin en Juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden.
Volledig scherm
Presentator André van Duin en Juryleden Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden. © Videostill Heel Holland Bakt

Aan het eind van de aflevering maakte presentator André van Duin buiten de tent voor een publiek bestaande uit het trio, hun familie en oud-deelnemers bekend dat Anouk zichzelf dit seizoen de beste amateurbakker van Nederland mag noemen. Die winst kwam niet uit de lucht vallen, Anouk werd tijdens het seizoen drie keer meesterbakker. 

Avans

In het dagelijks leven is Anouk Glaudemans docent sociale studies aan het Avans in Den Bosch. Het is niet de eerste keer dat iemand van Avans het bakprogramma wint. Twee seizoenen geleden won Avans student Hans Spitsbaard Heel Holland Bakt. 

Twitter

De winst van Anouk kwam voor velen niet uit de lucht vallen. Op Twitter werd de docente veelvuldig als favoriet genoemd.