Doneeractie gestart voor slachtoffers brand Dongen: 'In een klap alles kwijt’

videoDe eigenaren van de huizen in Dongen die volledig verwoest zijn door de brand kunnen op veel steun rekenen vanuit het dorp. Er is zelfs een doneeractie gestart. 

 1. Nieuwsoverzicht | Duizenden boetes geschreven vanuit touringcar - Louk deelt elke dag foto van verstrengelde handen met zoon in coma
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Duizenden boetes geschreven vanuit touringcar - Louk deelt elke dag foto van verstren­gel­de handen met zoon in coma

  In het centrum van Bergen op Zoom heeft woensdag een grote brand gewoed in een historisch pand. Vanwege de rookontwikkeling werd een NL-Alert verstuurd in de omgeving. Verder zijn duizenden automobilisten de afgelopen maanden betrapt met een telefoon in de hand tijdens het rijden. En daarnaast is 17,5 jaar cel geëist tegen Wim S. voor het om het leven brengen van zijn vriendin Heidy Goedhart. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag.
 2. RIVM roept Brabanders op: ‘Stook beter even geen hout’

  RIVM roept Brabanders op: ‘Stook beter even geen hout’

  ANP - Inwoners van de zuidelijke helft van Nederland kunnen beter even geen hout stoken, zegt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Doordat er weinig wind staat en de onderste luchtlaag relatief dun is, blijft de rook hangen. Vooral ouderen, kinderen en mensen met luchtwegaandoeningen of hart- en vaatziekten kunnen daar last van hebben. ,,Zij krijgen meer en eerder klachten bij het inademen van rook”, aldus het RIVM.