Volledig scherm
Onderzoek bij de studentenwoning van Laura. © Koen Laureij

Dood studente Laura Korsman (24) schokt Werkendam: 'Dit is niet te bevatten'

WERKENDAM - De dood van de 24-jarige Laura Korsman heeft gezorgd voor een schok in haar thuisdorp. De van oorsprong Werkendamse werd woensdag dood gevonden in haar studentenhuis in Utrecht. 

Ze is waarschijnlijk om het leven gebracht. Een 31-jarige man uit Nieuwegein is opgepakt als verdachte. 

Laura was lid van De Biesboschzwemmers. De vereniging plaatst een In memoriam op de site. 'Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat oud-lid Laura Korsman dood in haar huis gevonden is. Laura heeft samen met enkele zwemsters nog clubrecords staan en staat daarnaast ook nog vermeld in de ranglijsten op de langere en zwaardere zwemnummers', zo is op de speciale pagina van De Biesboschzwemmers te lezen.

Het ongeloof is groot bij de Werkendammers. Een vader van een andere zwemster vertelt dat de tranen bij hem opwellen wanneer hij terugdenkt aan Laura. ,,Als vader van Marianne, met wie ze bij de Biesboschzwemmers veel optrok en samen wedstrijden zwom, is dit niet te bevatten. Ik heb beiden regelmatig naar wedstrijden en trainingen gereden en Laura van dichtbij meegemaakt. Woorden schieten tekort."

Ook een ander echtpaar reageert geschokt in het condoleanceregister. ,,We vielen stil toen dit trieste bericht ons bereikte. En woorden hebben we eigenlijk niet. In de jaren dat wij actief betrokken waren bij de Biesboschzwemmers hebben we Laura goed leren kennen. Familie, heel veel sterkte met dit enorme verlies."

Bloemen

Ook in Utrecht heerst grote verslagenheid. Aan het begin van woensdagavond hebben buurmeisjes van Laura de eerste bloemen neergelegd. ,,Wij zijn enorm geschrokken van het bericht,'' vertelt één van hen. ,,Ik kende haar niet persoonlijk, maar het is verschrikkelijk dat zoiets gebeurt op een paar meter afstand. Het heeft me diep geraakt.''

Download de gratis nieuwsapp van het ED. Zo bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).