Drama voor gezin in Etten-Leur na brand: vrouw (32) omgekomen, man en kindje (2) gewond

VIDEOETTEN-LEUR - Bij een uitslaande brand in een schuur aan de Nieuwe Kerkstraat in Etten-Leur is zondagnacht een 32-jarige vrouw om het leven gekomen. Haar man (30) raakte zwaargewond en ook haar kind van twee jaar is gewond. Ze hebben onder meer brandwonden opgelopen. Buurtbewoners reageren geschokt. ,,Linda was een hele lieve meid."

Rond halfvijf 's ochtends kregen de hulpdiensten melding van de brand. Die was op dat moment uitslaand, maar is inmiddels geblust. Meerdere ambulances, brandweerwagens en een traumahelikopter waren aanwezig om hulp te verlenenEnkele omliggende huizen zijn vanwege de brand ontruimd.

De brand werd opgemerkt door de buren. ,,Zij hebben op een uitstekende manier eerste hulp verleend en de hulpdiensten gewaarschuwd", vertelt politiewoordvoerder Rob Luijten. De man en het kindje werden door hen onder de douche gezet. ,,Je kunt je voorstellen dat het hele gebeuren grote indruk op hen heeft gemaakt." Slachtofferhulp is ingeschakeld.

Het gezin gebruikte de schuur, dat in de achtertuin stond, tijdelijk als woning, aldus de politie. De schuur was zo'n drie bij vier meter groot en is van een familielid dat daar woont.

Tekst gaat verder onder deze tweet

Veel bekijks

Of het gezin toestemming had om daar te verblijven en of het pand brandveilig was, moet onderzoek van de technische recherche uitwijzen. ,,We gaan kijken of er voldoende voorzieningen waren en of er brandbare materialen opgeslagen lagen", meldt Luijten.

Het is niet duidelijk hoe het op dit moment met de man en het kindje gaat. De man was volgens de politie ernstig verbrand en is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar zou hij kunstmatig in coma worden gehouden.

Het kind heeft ook brandwonden opgelopen, maar zijn verwondingen lijken volgens de politie 'mee te vallen'.

De brand en de landing van de traumahelikopter trokken veel bekijks in de buurt.

Volledig scherm
Vrouw omgekomen bij brand in Etten-Leur © Obscura Foto
  1. Logeerpartijtje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’
    PREMIUM

    Logeerpar­tij­tje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’

    ALEM - Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit Alem staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Katrina is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”