Volledig scherm
De fietsen zijn door de aanrijding zwaar beschadigd. © Charles Mallo

Drie wielrenners gewond na aanrijding: 'Ik denk dat ze er niks aan kon doen'

OSS - Drie wielrenners van WTC Berghem raakten dinsdagochtend gewond door een ongelukkige aanrijding op de Brierstraat in Oss. De slachtoffers werden met ambulances naar ziekenhuis Bernhoven in Uden gebracht. ,,Ik denk dat ik mijn schouderblad heb gebroken", zegt Sjaak van der Loop vanuit het ziekenhuis. Hij vreest dat zijn fietsmaat een gebroken heup over heeft gehouden aan de botsing. Het derde slachtoffer kampt met schaafwonden.

Een groepje van tien of elf renners van de Berghemse wielertourclub reed over de Brierstraat richting Heesch. Een automobiliste kwam hen tegemoet en sloeg plots linksaf de Willibrordusweg in. ,,Ze reed vol op ons in, wij vlogen er vol op. Erwin op de motorkap, ik erbovenop", zegt Van der Loop. ,,Ze riep dat ze verblind was door de zon en ons totaal niet had gezien. Ik denk dat ze er echt niks aan kon doen. Je rijdt niet zomaar in op een groep wielrenners." 

Van der Loop kan zich voorstellen dat de vrouw door de laaghangende zon de groep renners compleet over het hoofd zag. Hij heeft haar zelf na afloop niet meer gesproken. ,,Ik heb na de botsing niet alles meer meegekregen, lag te kermen van de pijn." Die pijn komt samen in zijn schouderblad. Foto's uitsluitsel moeten geven over een breuk.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement