Ed Derks in de voortuin van zijn huis aan de Pastoor Jacobsstraat, het deel van de N264 in Sint Hubert dat nu verkeersveiliger wordt gemaakt door de provincie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ed Derks in de voortuin van zijn huis aan de Pastoor Jacobsstraat, het deel van de N264 in Sint Hubert dat nu verkeersveiliger wordt gemaakt door de provincie. © Ed van Alem

Ed Derks wordt nu even niet heel vroeg uit bed getrild: ‘Chauffeurs gaan hier straks echt niet omrijden’

SINT HUBERT – Ed Derks (64) woont al ruim een halve eeuw aan de drukke N264 in Sint Hubert. De weg in het dorp ligt nog tot in december op de schop. Derks, en met hem veel dorpsgenoten, vrezen straks alleen nog maar méér vrachtwagens door het dorp.

0 reacties

 1. Scholieren (en hun ouders) moeten verplicht kijkje nemen bij beroepen waar geen hond op afkomt
  PREMIUM

  Scholieren (en hun ouders) moeten verplicht kijkje nemen bij beroepen waar geen hond op afkomt

  TILBURG/HELMOND - Voordat er dadelijk echt geen loodgieter meer is om je wc te ontstoppen, geen verpleegkundige om je ouders te helpen en geen kok om je ossenhaas te bereiden, moeten mbo-scholieren verplicht langs al dat soort beroepen waar nu amper nog iemand voor te vinden is. Om ze daar lekker voor te maken. En hun docenten ook. En als het aan de Brabantse tak van werkgeversorganisatie VNO-NCW ligt óók de ouders.
 2. Joep van der Hart (1946-2021): een volbloed krantenman die hoofdredacteur van het ED werd
  PREMIUM
  In herinnering

  Joep van der Hart (1946-2021): een volbloed krantenman die hoofdredac­teur van het ED werd

  EINDHOVEN - Een grote stevige man, enorme warrige baard, een Gauloise blauw in de mondhoek, in een soort tuinbroek met fel gekleurde bretels, klompen aan de voeten. En een stemgeluid voor een schoolplein. Het is begin jaren 80, op de eindredactie van het Eindhovens Dagblad. Nee, de dinsdag overleden journalist Joep van der Hart kon je onmogelijk een onopvallende verschijning noemen.