Zomerse drukte aan het water bij de Oesterdam
Volledig scherm
Zomerse drukte aan het water bij de Oesterdam © Pix4Profs/Tonny Presser

Eerste vakantieweek begint wisselvallig, maar zon laat zich ook geregeld zien

De laatste week van het Brabantse schooljaar sluit af met heerlijk zomers weer, maar de eerste schoolvakantieweek begint wisselvallig. Dagelijks is er lokaal kans op een bui, maar het zomerse weer blijft overheersen.

 1. Nieuwsoverzicht | Test- en vaccinatiecontroles bij de grens - Kringloopwinkels raken leeg
  PREMIUM

  Nieuwsover­zicht | Test- en vaccinatie­con­tro­les bij de grens - Kringloop­win­kels raken leeg

  Een topdag op de Olympische Spelen, met Brabantse inbreng. Sanne van Dijke uit Heeswijk-Dinther pakte het eerste judo-goud en dacht daarna vooral aan haar overleden broertje. Verder geven we antwoord op de acht belangrijkste vragen over het passeren van de Belgische grens. Want hoe zit het nu er mobiele controles worden uitgevoerd op prik- en test-bewijzen? En we hebben de 80-jarige Marjo, die verrast werd door een onbekende die haar heg heeft gesnoeid. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van woensdag 28 juli.
 2. Nieuwsoverzicht | Restaurants in Eindhoven hoeven toch niet dicht - Dit is de mysterieuze hegsnoeier

  Nieuwsover­zicht | Restau­rants in Eindhoven hoeven toch niet dicht - Dit is de mysterieu­ze hegsnoeier

  In de Kempen is een busje vol drugsafval een maand lang onopgemerkt gebleven en in Waalwijk stonden afgelopen nacht vier auto’s in brand. Ondertussen werd in Hilvarenbeek het mysterie opgelost rondom de barmhartige Samaritaan die de heg van Marjo Mommersteeg snoeide en besloot de rechter dat restaurants Antonio’s en Fling in Eindhoven niet twee weken dicht hoeven. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.