Volledig scherm
Entree van de Efteling.

Efteling met meer dan 5 miljoen bezoekers best bezochte attractiepark

KAATSHEUVEL -  De Efteling was het beste bezochte attractiepark van Nederland in 2017. Het park in Kaatsheuvel ontving in 2017 voor het eerst meer dan 5 miljoen bezoeken. De vijftig grootste dagattracties in Nederland hebben samen vorig jaar 8 procent meer bezoekers getrokken. 

Dat blijkt uit onderzoek van NBTC Holland Marketing en Response. In totaal kregen de attractieparken, dierentuinen, musea, sportieve recreatiegelegenheden en andere bezienswaardigheden zo'n 47 miljoen bezoeken.

Achttien dagattracties registreerden een miljoen of meer (inter)nationale bezoeken. In 2016 waren dat er zestien.

Lovers Canal Cruises

Lovers Canal Cruises eindigde als tweede plek met bijna 2,3 miljoen bezoeken. Het Van Gogh Museum staat net als in 2016 op nummer drie met ruim 2,2 miljoen. De Zaanse Schans volgt op de vierde plek met 2,2 miljoen bezoeken.

De vijftig grootste attracties trokken ruim 12 miljoen buitenlandse bezoekers. De Zaanse Schans staat met bijna 2 miljoen buitenlandse bezoeken op de eerste plek, op de voet gevolgd door het Van Gogh Museum met bijna 1,9 miljoen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Start aanpak foute fruitbedrijven: meteen 1.500 kilo cocaïne onderschept
    PREMIUM

    Start aanpak foute fruitbe­drij­ven: meteen 1.500 kilo cocaïne onder­schept

    BREDA/KAPELLE - In de strijd tegen de alsmaar toenemende cocaïnesmokkel is de politie in West-Brabant en Zeeland deze week begonnen met een nieuwe aanpak: het controleren van 'verdachte’ fruitbedrijven, zo'n dertig in aantal. Dat leverde meteen succes op. In de haven van Antwerpen werd vrijdag 1.500 kilo cocaïne in beslag genomen in een container met bananen, bestemd voor een fruitbedrijf in Kapelle in Zeeland.