Volledig scherm
Roodkapje overhandigt het eerste biertje aan Efteling-directeur Fons Jurgens. © J Ointgroen

Efteling presenteert nieuwste eigen bier

KAATSHEUVEL - De Efteling heeft donderdagmiddag in het Loonsche Land zijn nieuwste biersoort gepresenteerd. Het blond biertje - met een alcoholpercentage van 6,8 procent - draagt de naam 't Verdiende Loon en is alleen verkrijgbaar in het restaurant en op het terras van Restaurant De Proetfuyn van vakantiepark Het Loonsche Land.

Volledig scherm
De winnaars van de namenwedstrijd, samen met Roodkapje en directeur Fons Jurgens (achter Roodkapje). © J Ointgroen

Vorig jaar maakte het attractiepark bekend dat het een nieuwe biersoort uit ging brengen. Op Facebook werd gevraagd om een naam te verzinnen. Uit 8.000 inzendingen werd door een jury onder leiding van directeur Fons Jurgens de naam 't Verdiende Loon gekozen. Twaalf personen, die ook allemaal uitgenodigd waren voor de presentatie, kwamen met de winnende naam.

Blond, fris en fruitig

Het idee van een eigen bier ontstond vorig jaar. Fons Jurgens: ,, We hebben een proeftuin in het Loonsche Land waar gewassen verbouwd worden, waaronder hop. Ons streven is om in elk gerecht wat hier verkrijgbaar is iets van de tuin te verwerken. Zo vonden we het leuk om ook een eigen biertje te hebben."

Het nieuwe bier wordt gebrouwen door Gilian van der Schans, eigenaar van Stadsbrouwerij Sint Chrispijn uit Waalwijk. ,,Een speciaal bier, blond, fris en fruitig met een klein bittertje. Een allemansvriend", zo omschrijf de brouwer het bier.

Bosrijkse Brouw

Het is niet voor het eerst dat het attractiepark een biersoort lanceert. Zo heeft het vakantiepark Bosrijk ook een eigen biertje, het Bosrijkse Brouw, dat gebrouwen wordt door De Drie Hornen uit Kaatsheuvel. 

Volgens Jurgens gaat de Efteling ook nog bekijken of het Eftelinghotel ook een eigen biersoort gaat krijgen. ,,Eerst maar eens het concept van de streekproducten in het Loonsche Land uitwerken.''

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement