Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) tijdens de landelijke aftrap voor de XL-teststraten, bij de teststraat in aanbouw op Rotterdam The Hague Airport.
Volledig scherm
Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) tijdens de landelijke aftrap voor de XL-teststraten, bij de teststraat in aanbouw op Rotterdam The Hague Airport. © ANP

Eindhoven krijgt een XL-coronateststraat, ook grote testlocatie naar West-Brabant

Nederland krijgt zo'n 20  coronasnelteststraten, verdeeld over het hele land. Eén daarvan, een XL-variant, wordt geplaatst in Eindhoven. Ook West-Brabant wordt voorzien van een grote teststraat. Naar verwachting kunnen de snelteststraten eind november of begin december in gebruik worden genomen. De exacte locaties van de Brabantse teststraten, zijn nog niet bekend.

  1. Nieuwsoverzicht | Terreurverdachten opgepakt - Buurthuis en bieb zitten met handen in het haar over coronacheck
    PREMIUM

    Nieuwsover­zicht | Terreurver­dach­ten opgepakt - Buurthuis en bieb zitten met handen in het haar over corona­check

    De anti-terreureenheid van de politie heeft donderdag heel vroeg in de ochtend negen mannen opgepakt in Eindhoven. De verdachten zouden zich bezighouden met het voorbereiden van een terroristische aanslag. Het gaat om mannen in de leeftijd van 18 tot en met 31 jaar, met stuk voor stuk een Nederlands paspoort. En vooral bij gemeenschapshuizen en sportclubs roepen de nieuwe coronaregels veel vragen op. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag.