Volledig scherm
PREMIUM
De VR-bril waarmee de vier Brabantse topmonumenten met je mobiele telefoon te zien zijn. Op de achtergrond: de Sint-Jan in Den Bosch. © copyright Marc Bolsius

Eindhovense designer maakt doosje waarin Brabantse topmonumenten tot leven komen

HEESWIJK-DINTHER - De pracht en praal van de vier Brabantse topmonumenten in een oogwenk. Waar dan ook, wanneer dan ook. Met een kartonnen VR-bril, gemaakt door de Eindhovense designer Ron van den Ouweland, komen de eeuwenoude bouwwerken tot leven.

Knipper met je ogen en aanschouw het imposante interieur van de Sint-Jan in Den Bosch. Om vervolgens aan de rand van de slotgracht van Kasteel Heeswijk te staan. Nog altijd geen genoeg van de rijke Brabantse cultuur? De binnenplaats van het Markiezenhof in Bergen op Zoom is maar een oogwenk weg. Nou vooruit: pak de Bredase Grote Kerk ook nog even mee. 

  1. Journalist Max Steenberghe ‘Altijd alles onderzoeken, want elk detail kan van belang zijn’
    Over ons

    Journalist Max Steenberg­he ‘Altijd alles onderzoe­ken, want elk detail kan van belang zijn’

    EINDHOVEN - Van de 41 jaar dat Max Steenberghe werkt als journalist, zijn de afgelopen vijf jaar het zwaarste geweest. Zwaar, omdat hij vrijwel niemand kon zeggen waar hij mee bezig was. ‘Een onderzoek’, daar liet hij het bij. Zwaar ook omdat dat onderzoek te maken had met de moord op de 15-jarige Nicole van den Hurk in 1995. Een compleet drama, waarin de familie bijna zeven weken bleef hopen dat ze nog in leven was, waarin de politie regelmatig op dood spoor zat bij het zoeken naar de dader en waarin zelfs familieleden als mogelijke verdachten werden gearresteerd.