GIF Brabants Dagblad
Volledig scherm
GIF Brabants Dagblad © Brabants Dagblad

Even wat luchtigs in de coronatijd, grappige en creatieve filmpjes op TikTok

VIDEONaast een hoop ellende zorgt corona ook voor liefde, hulp, creativiteit en humor. Zo verschijnen er bijvoorbeeld overal originele filmpjes waarin corona vanuit allerlei hoeken wordt belicht: serieus, grappig, heftig en als challenge-opdracht. We zetten een aantal grappige en creatieve filmpjes op een rij.

Nu we massaal thuis zitten, dagen mensen elkaar uit om een challenge te doen.  Deze lijkt misschien eenvoudig, maar is nog behoorlijk lastig. Benodigheden: een stevige tafel.

Judeska - het alter ego van Jandino Aspiraat - heeft zelfs een heuse youtubehit te pakken met zijn liedje waarin wordt opgeroepen anderhalve meter afstand te houden. De meest opvallende zin uit dit nummer ’kom niet in mijn aura bitch’.

@judeska_fckip.x

##foyou ##fyp ##fypage ##fy eerste liedje van judeska met Ali b poke en het liedje heet anderhalf! @officieel.joannx volg der kleine moeite toch?🤐😂

♬ origineel geluid - judeska_fckip.x

Geïnspireerd op het nummer anderhalf meter werden deze beelden onder het nummer gezet waarbij meester Frank Visser gewapend met een meetlint onderzoekt of een hek wel op  ’anderhalve meter’ staat.

Deze man heeft een perfecte manier gevonden om ervoor te zorgen dat mensen ’anderhalve meter’ afstand houden tot hemzelf.

@qpark

How to go out in public in 2020 ##foryou ##foryoupage ##xyzbca (Full version on my Instagram @QPARK)

♬ Corona Virus - LIL NIX

Supermarktmedewerkers hebben nog nooit zoveel lieve woorden van blije klanten gehoord als de afgelopen weken. Bezoekers weten het enorm te waarderen dat winkels open zijn, en dat ze boodschappen kunnen doen. De medewerkers in de grootgrutter zien de humor van het afstand houden wel in.

Ook in Azië is het coronavirus nog niet verdwenen en worden passagiers uit een vliegtuig wel heel grondig gereinigd.

@geewayne_

україна, будь ласка, припиніть подорожувати. У нас вже є 3 хворих 🤦🏼‍♀️ ##рекомендации ##ukraine ##coronaviruschallenge ##coronavirus

♬ original sound - geewayne_

Ondertussen verzinnen sportschoolbezoekers allerlei manieren om thuis in beweging te blijven. Maar of dit nou werkt?

@martamie

Corona can’t stop me 😅 how desperate are you to workout ? ##fitness ##fyp ##boredathome ##ButterGlossPop ##MySkinandME

♬ Run - AWOLNATION

Pak je stoomstrijkijzer, strijkplank, wc-papier en koptelefoons erbij en maak thuis je eigen dj-set. Ondersteund door het nummer I'm losing it wordt deze challenge wereldwijd uitgevoerd.

Inmiddels is het enorm hamsteren van wc-papier voorbij, maar deze video willen we je niet onthouden. Deze ging viral.

Deze chauffeur van een Uber neemt geen enkel risico....

@barstoolsports

This Uber driver isn’t taking any chances (ig-Phildoeshair)

♬ Its Corona Time - Red Knight

Wat een topvader ben je dan. Het beloofde tripje naar Disneyland ging niet door en wat doe je dan? Juist, thuis een ritje in de waterbaan nabootsen.

@barstoolsports

This little girl missed her vacation to Disney due to the quarantine, so her dad made one of the rides at home. Dad of the year.

♬ Disney - reggiefisher15

Van een hug, naar geen handen geven naar.....

Inmiddels gaat het wat beter, maar het blijft bizar hoe leeg de schappen onlangs nog waren.

  1. Vastzitten op een paradijselijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom
    PREMIUM

    Vastzitten op een paradijse­lijk eiland zónder corona, het kan: Roeland woont in een dagdroom

    ROSMALEN/PALAU - Zijn er nog coronavrije plekken in de wereld om over te dagdromen? Stel je een exotisch eilandje voor waar het altijd 30 graden is, de stranden wit zijn en de zee zo helder is dat de schaduw van de boot op de bodem zichtbaar is. En misschien wel het belangrijkste van allemaal: corona bestaat er niet. Roeland Bruysters (54) uit Rosmalen woont in zo'n paradijs midden in de Stille Oceaan, maar kan er ook niet weg.