Volledig scherm
De expositie Brabant in Beeld staat in het voorportaal van de prestigieuze fototentoonstelling van World Press Photo.

Expositie Brabant in Beeld van start: de stemmen zijn binnen

DEN BOSCH - Welke foto is je favoriet van Brabant in Beeld? Er kon gestemd worden op een van de twaalf foto’s of zes fotoseries van de 17 genomineerden.

De inzendingen voor de fotowedstrijd Brabant in Beeld zijn dit jaar heel divers. Prachtige natuurfoto's die laten zien hoe mooi Brabant is. Maar ook confronterende beelden van de huidige wegwerpmaatschappij. Het publiek kon stemmen op hun favoriete foto of fotoserie.

Favoriete foto

Stemmen kon op twee manieren. De  foto’s van de 17 genomineerden zijn vanaf 17 november tot 7 december te zien in Willem Twee in Den Bosch, in het voorportaal van de prestigieuze fototentoonstelling van World Press Photo. Via stemzuilen kan iedereen een favoriete foto kiezen.

Het is ook mogelijk om via onderstaande module te stemmen. Hier staan alle foto’s op een rij. Kies per categorie jouw favoriet en breng tot 2 december jouw stem uit. Dat kan heel eenvoudig door op de foto te klikken. De genomineerde met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Een door Canon Nederland beschikbaar gestelde camera. De winnaar wordt op 8 december bekendgemaakt.

Mooie selectie

De jury van de fotowedstrijd Brabant in Beeld kreeg ruim duizend foto’s onder ogen. Het was een flinke klus om 17 genomineerden te selecteren.  Net als vorig jaar was de categorie Natuur het meest populair. Daarom is er voor gekozen om in plaats van drie, vier inzendingen in deze categorie te nomineren. In tegenstelling tot vorig jaar is de categorie Sport nu wel goed vertegenwoordigd. Uiteindelijk is het gelukt een mooie selectie te maken. Niet het perfecte plaatje wint, maar de foto of serie die de meeste indruk achterlaat.

Brabant in Beeld is idee van Stichting Wereldbeelden en een samenwerking tussen Brabants Dagblad, BN DeStem, Eindhovens Dagblad, Stichting Wereldbeelden,  Canon Nederland N.V. en Willem Twee muziek en beeldende kunst. Amateur- en professionele fotografen konden foto’s insturen.

  1. Logeerpartijtje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’
    PREMIUM

    Logeerpar­tij­tje eindigt in trauma voor 11-jarige Jessica: ‘Die man heeft haar leven kapot gemaakt’

    ALEM - Jarenlang misbruik in een dorp van nog geen 600 inwoners. De levens van ouders en kinderen uit Alem staan sinds deze zomer volledig op hun kop. Het vergt moed om het zwijgen over misbruik te doorbreken, maar de 11-jarige Jessica deed het en bracht zo een groot schandaal aan het licht. Moeder Katrina is trots op ‘haar meisje’ en vertelt voor het eerst haar verhaal. ,,Er zijn hier in Alem families verscheurd, kinderlevens kapot gemaakt.”