Kinderrechter Susanne Tempel en de Bredase advocaat Jack Schoenmakers trekken aan de alarmbel: door het tekort aan gezinsvoogden loopt de afhandeling van familiezaken met kinderen in nood compleet vast.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderrechter Susanne Tempel en de Bredase advocaat Jack Schoenmakers trekken aan de alarmbel: door het tekort aan gezinsvoogden loopt de afhandeling van familiezaken met kinderen in nood compleet vast. © ANP XTRA

Familiezaken bij rechtbanken stapelen zich op: alle gezinsvoogden in Brabant zijn bezet

BREDA - De afhandeling bij rechtbanken van familiezaken met kinderen loopt compleet vast door de wachtlijsten en het personeelstekort bij jeugdinstellingen. Gezinsvoogden zijn niet beschikbaar, hebben teveel zaken onder hun hoede of zijn alweer vertrokken voordat ze goed en wel met een gezin of kind aan de slag zijn gegaan.

Dat kan zo niet langer, vindt de Bredase advocaat Jack Schoenmakers die verschillende zaken bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft lopen waarbij hulpverlening aan ouders en kinderen ernstig in de knel komt. Hoog tijd om alarm te slaan, aldus Schoenmakers.