Volledig scherm
Fileleed in Brabant © De Kort Media

Fileleed in Brabant: uur vertraging tussen Tilburg en Eindhoven

De vakanties zijn voorbij en dat merken weggebruikers op snelwegen in Brabant. Op verschillende plekken staat er file. De grootste stond tussen Tilburg en Eindhoven.

Op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven moest er een vrachtwagen geborgen worden en daarom stond er op het hoogtepunt een file van ruim tien kilometer. De rechterrijstrook was door de vrachtwagen dicht. Dat zorgde voor een vertraging van een uur voor weggebruikers van de A58. Rond 9.30 uur was de file voorbij. Ook was er op de N2 tussen Waalre en Eindhoven Airport een file, dat komt door wegwerkzaamheden.

Verder stond er op de A50 tussen Oss en Eindhoven bij Veghel aan beide kanten een file van enkele kilometers. Deze is rond 9.00 uur weer opgelost. Hetzelfde ging op voor de A2 tussen Eindhoven en Den Bosch bij Vught, waar er ook in beide richtingen een file stond. Ook hier rijdt het verkeer inmiddels weer door.

Op de A59 tussen Heusden en Vlijmen moesten weggebruikers rekening houden met ongeveer tien minuten vertraging door een file. Rond 9.30 uur was deze vertraging ook voorbij.

Volledig scherm
Fileleed in Brabant © De Kort Media
Volledig scherm
Fileleed in Brabant © De Kort Media
Volledig scherm
Fileleed in Brabant © De Kort Media
Volledig scherm
Fileleed in Brabant © De Kort Media
 1. Verhalenserie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojournalistiek’
  Achter de schermen

  Verhalense­rie van het ED over de A67: ‘Dit is pure regiojour­na­lis­tiek’

  De snelweg A67 begon in 1963 als een enkelbaans weg tussen Veldhoven en Waalre. Anno 2020 is het een overbelaste en dichtgeslibde slagader tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. Met grote milieuproblemen en talloze ongelukken met veel betreurde slachtoffers. ,,Zijn we daarvoor immuun geworden?” vroeg onze fotograaf René Manders zich af. ,,Kunnen we daar in het Eindhovens Dagblad eens ruim aandacht aan besteden?”
 2. Onrust in de landbouwsector betekent nieuwe hoop voor nertsenfokkers

  Onrust in de landbouw­sec­tor betekent nieuwe hoop voor nertsenfok­kers

  GEMERT-BAKEL - Brabant heeft een zware inbreng als het gaat om nertsenhouderijen, hier worden meer dan de helft van alle pelsdieren gefokt, in Gemert-Bakel zelfs ongeveer een kwart. In 2013 werd een wet aangenomen die pelsdierhouders dwingt te stoppen in 2024 en er is géén opkoopregeling. Maar die wet staat nu ter discussie. Het ministerie van Landbouw bevestigt dat er gesprekken worden gevoerd met de nertsenhouders over aanpassingen van de wet.